Президент України Віктор Янукович запросив президента Естонської Республіки Тоомаса Хендріка Ільвеса відвідати Україну з візитом. Про це повідомляє прес-служба Глави Української держави.

«Сподіваюся вже в найближчому майбутньому вітати главу Естонської держави в Україні з візитом, який, переконаний, дозволить досягти нових практичних результатів у різних сферах нашої взаємодії», - сказав Янукович.

За його словами, Україна зацікавлена у подальшому розвитку політичного діалогу з Естонською Республікою. Президент зазначив, що в останні роки українсько-естонські міждержавні контакти суттєво активізувалися.


Глава держави подякував своєму колезі за підтримку євроінтеграційних прагнень України.
 

«Одним з найбільш актуальних питань нашого сьогоднішнього порядку денного є розвиток відносин України з Європейським Союзом. Високо ціную конструктивну позицію і послідовну підтримку естонської сторони в питаннях європейської інтеграції України», - підкреслив Янукович.

На його переконання, таке сприяння естонських партнерів дуже важливе для української сторони, особливо в контексті завершення підготовки до Вільнюського саміту «Східного партнерства», де очікується підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Ільвес, у свою чергу, підкреслив, що Україна - частина Європи: «Історія, культура України є частиною європейської. Україна - частина Європи».

Нагадаємо, 15 жовтня Президент Віктор Янукович перебуває з візитом в Естонії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217