У Таллінні у присутності Президента України Віктора Януковича і президента Естонської Республіки Тоомаса Хендріка Ільвеса підписано Протокол про наміри між Міністерством інфраструктури України та Міністерством економічних справ і комунікацій Естонії про співробітництво у сфері розвитку транспортного коридору між Балтійським і Чорним морями. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Протоколом передбачається створення сприятливих умов для розвитку транспортних сполучень між Чорним і Балтійським морями, розширення взаємовигідного співробітництва у сфері логістики, транспортування вантажів і пасажирів. Окрему увагу приділено зростанню потенціалу та конкурентоспроможності контейнерного поїзда «Зубр».

«Підписання Протоколу дозволить продовжувати розвиток транспортного коридору для транзиту між Балтійським і Чорним морями на базі контейнерних поїздів, зокрема можливостей спільного контейнерного поїзда «Зубр»; розширити коло країн, що беруть участь у роботі існуючого маршруту за рахунок інших зацікавлених сторін, зокрема Туреччини і скандинавських держав; активізувати діяльність щодо залучення додаткових вантажів, розширення географії маршрутів вантажного транспортування шляхом залучення зацікавлених країн і встановлення конкурентоспроможних тарифних умов», - наголошується в повідомленні.

Проект Протоколу передбачає активізацію співробітництва як між Міністерством інфраструктури України та Міністерством економіки і комунікацій Естонії, так і між залізничними адміністраціями сторін.

Як повідомляв ForUm, посол України в Естонії Віктор Крижанівський зазначає, що естонська сторона зацікавлена в залученні українських фахівців до перебудови і реконструкції своїх портів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128