Українські сімейні лікарі найближчим часом можуть отримати деякі функції психіатрів, зокрема, ставити діагнози депресії, і боротися з такими захворюваннями на початкових етапах. Як передає кореспондент Forum'у, про це на брифінгу повідомила головний позаштатний психіатр Міністерства охорони здоров'я України, директор Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України Ірина Пінчук.

«Сьогодні цей діагноз вже ставлять неврологи, сімейні лікарі, і ми хочемо віддати частину своїх функцій сімейним лікарям, щоб вони визначали цю хворобу і вели таких хворих до певного етапу, тому що набагато легше припинити депресію на першому етапі, ніж допустити її повторні прояви, і в такому разі людина вже має звертатися до нас - до психіатрів», - розповіла вона.

За словами Пінчук, в Україні відзначається зростання хворих з депресією, однак це викликано тим, що такі хворі стали частіше звертатися за допомогою. «Рівень захворюваності депресією в Україні зростає. Але переважно за рахунок того, що люди частіше звертаються до лікарів», - зазначила вона.

Лілія Брудницька,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220