Державна автомобільна інспекція називає основною причиною дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, що сталися у 2013 році, перевищення безпечної швидкості руху. Про це на брифінгу сказав начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при Міністерстві внутрішніх справ Сергій Будник.

«Основними причинами ДТП з постраждалими у 2013 році є перевищення безпечної швидкості руху (майже 25% від усіх ДТП з постраждалими) та порушення правил маневрування (21,5%)», - зазначив Будник.

Він також підкреслив, що поширеними причинами ДТП є порушення правил проїзду перехресть, недотримання дистанції і керування транспортним засобом у стані сп'яніння, повідомляють «Українські новини».

За словами Будника, зіткнення транспортних засобів, наїзд на пішохода і наїзд на перешкоду є найбільш поширеними видами автопригод з постраждалими.

Він також підкреслив, що порівняно з аналогічним періодом 2012 року кількість ДТП з постраждалими зменшилася на 1,4%, загиблих унаслідок ДТП осіб - на 12,7% і травмованих - на 0,7%.

Як повідомляло агентство, ДАІ прогнозує завершення підготовки законопроекту про впровадження системи автоматизованої фіксації порушень правил дорожнього руху до 1 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171