На сьогоднішній день немає правових підстав для помилування Президентом екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявила міністр юстиції України Олена Лукаш.

За словами міністра, на сьогоднішній день помилування екс-прем'єра не в компетенції Президента і це питання може розглядатися тільки на певних умовах.

«Зокрема, вона не подала прохання про помилування, не пройшла половина терміну ув'язнення і т.д. Крім того, в активному розгляді завдані збитки», - сказала Лукаш.

Вона нагадала, що комісія з помилування винесла висновок про передчасність його. «Це питання дуже серйозне для країни і не може передчасно вирішуватися незалежно від інших факторів», - зазначила міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що українська сторона шукає шляхи вирішення ситуації, що склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає можливим розробити закон, який дозволяв би направити екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко на лікування за кордон.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282