Уряд України планує впроваджувати податкові преференції для підприємств, які застосовують екологічні технології у своєму виробництві. Про це, як передає кореспондент ForU m'у, заявив журналістам міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков.

«Перші кроки до стимулювання таких підприємств вже зроблені. З цього року частина податку, який підприємства сплачують до фонду навколишнього середовища, рефінансується на проекти екологічної модернізації», - зазначив міністр.

За його словами, зараз цей проект перебуває на експертизі у Міністерстві. «Коли з'явиться підтвердження того, що він сприятиме екологізації виробництва, М іністерством прийметься відповідне рішення», - розповів Проскуряков.

При цьому він підкреслив, що найбільше впровадження екологічних проектів потребує важка промисловість. «Важка промисловість дісталася нам у спадок від СРСР, тому вона не відповідає нинішнім нормам енергоефективності та екологічним нормам. А враховуючи адаптацію до європейських екологічних стандартів після підписання Асоціації, ми будемо зобов'язані багато чого змінювати. Важливо, що сам бізнес це розуміє », - підсумував Проскуряков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112