Голова уряду Росії Дмитро Медведєв схвалив проект Протоколу між урядами України і РФ для здійснення спільного українсько-російського прикордонного контролю на КПП «Куйбишеве», повідомляється на офіційному сайті російського уряду.

Розпорядження підготовлене з метою реалізації Угоди між урядом Російської Федерації і Кабінетом Міністрів України про співпрацю при здійсненні спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на російсько-українському державному кордоні від 18 жовтня 2011 року.

Розпорядженням МЗС Росії доручено провести переговори з українською стороною і після досягнення домовленості підписати від імені уряду Російської Федерації зазначений Протокол, дозволивши вносити у спеціальний проект зміни, які не мають принципового характеру.

Проектом Протоколу визначається, що спільний контроль здійснюється в автомобільному пункті пропуску «Куйбишеве» на території Російської Федерації щодо осіб, а також легкових транспортних засобів загальною масою до 3,5 т в повному обсязі цілодобово.

Підписання та практична реалізація Протоколу дозволить розпочати безпосереднє здійснення спільного контролю на російсько-українському кордоні компетентними органами Російської Федерації та України, а також забезпечить створення комфортних умов для осіб, які перетинають російсько-український державний кордон.

Як раніше повідомляв ForUm, Державна прикордонна служба України заявляє про свою готовність до впровадження спільного контролю на українсько-російському кордоні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180