Європейський Союз зацікавлений у тих змінах, які відбудуться в Україні після підписання Угоди про асоціацію. Про це, як передає кореспондент ForU m'у, у ході відкриття II Міжнародного форуму для сталого розвитку «GREEN MIND» заявив голова делегації ЄС в Україні Ендрю Разбаш.

«Існує кілька причин, з яких ЄС зацікавлений у прийдешніх змінах в Україні. Перша - це те, що ми хочемо, щоб ви були багатими і жили у приємному місці. Друга - це безпосередня вигода для ЄС від переходу України на «зелену» економіку. Ми можемо поділитися з вами багатьма інноваціями. В Європі знають про Україну лише у контексті катастрофи у Чорнобилі, тому ми хочемо підтримати «озеленення» моделі розвитку України», - сказав він.

За словами Разбаша, законодавчі зміни в Україні мають призвести і до зміни мислення у країнців.

«Ми сподіваємося, що ЄС найближчим часом підпише з Україною Угоду про асоціацію. Ця Угода - величезна відповідальність для вас і вкладення колосальних сил. Це не лише прийняття європейського законодавства, але і стабільна «зелена» економіка», - підкреслив він.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164