Другий П резидент України Леонід Кучма вважає Росію конкурентом України на світовому ринку. Про це він заявив в інтерв'ю «УНІАН».

Відповідаючи на запитання, ким є Україна і Росія на світовій арені – партнерами чи конкурентами, Кучма зазначив: «Дуже хочеться сказати, що партнери. Тим більше, що я щиро хочу, щоб так і було. Але, на жаль, це не так. Торгові війни, політичний тиск не дозволяють лукавити. Тут потрібно відзначити і «особливу роль» помаранчевої влади України та наслідки її політики».

За його словами, у світовій ринковій економіці завжди частіше доводиться стикатися з конкуренцією, ніж із співпрацею. «І нинішні відносини України і Росії – тільки квіточки. Згадайте конкуренцію на світовому ринку літаків, суден, енегоресурсі в, авіапослуг, металу та інших. Ринок, як у нас кажуть, діє за правилами: «Дружба дружбою, а тютюнець – нарізно», - підсумував Кучма.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати у листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що підписання Україною Угоди з Євросоюзом закриє для неї входження у Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257