Провокація у Саках напередодні одного із головних свят мусульман Курбан байрам (Свято Жертвопринесення) сприятиме єднанню мусульман, у тому числі й щодо надання матеріальної допомоги для відновлення мечеті.

Про це йдеться у заяві муфтія мусульман хаджі Еміралі Аблаєва, опублікованій на сайті Духовного управління мусульман Криму.

 
 
Згідно з повідомленням, на території, що постраждала від пожежі мечеті, муфтій Криму провів нараду за участю представників кримського Муфтіяту, місцевих релігійних громад і регіональних меджлісів кримських татар.
 
 
«ДУМК готує звернення у правоохоронні органи з проханням проведення об'єктивного розслідування інциденту і покарання тих, хто якимось чином пов'язаний з цією пожежею. Оскільки, за попередніми даними фахівців, які оглянули місце пожежі, це був підпал», - йдеться у заяві.

 
За значається, що мусульмани мають намір провести святковий намаз на вулиці, перед мечеттю.

Як повідомляв ForUm, 13 жовтня у Саках у приміщенні кримськотатарської мечеті, медресе мусульманської громади Яні Джалі, розташованій по вул.Євпаторійське шосе, сталася пожежа.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 КК України - умисне знищення або пошкодження чужого майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167