У Палестини немає підстав для звинувачення Ізраїлю в убивстві Ясіра Арафата полонієм. Як пише The Jewish Press, таку заяву зробили ізраїльські хіміки.

«Навіщо Ізраїлю вбивати Арафата полонієм, коли є багато інших речовин, які можуть призвести до смерті набагато швидше?», - запитав один із хіміків, який побажав не називати його ім'я.

У свою чергу, доктор Авраам Ротман заявив, що період напіврозпаду полонію-210 становить трохи більше 138 днів. «Важко собі уявити, що він може бути виявлений на тканині через дев'ять років», - зазначив він.

Нагадаємо, лідер палестинців Ясір Арафат помер дев'ять років тому. Організація визволення Палестини з першого дня почала звинувачувати Ізраїль у його вбивстві. Інформація, що Ізраїль отруїв його полонієм, з'явилася на початку 2012 року після того, як Аль-Джазіра повідомила, що радіоактивний полоній був знайдений на одязі Арафата.

Дослідження було розпочате у лютому 2012 року, коли вдова Арафата надала вченим речі та історію хвороби свого покійного чоловіка. Аналіз ДНК підтвердив, що ці речі дійсно належали Арафату.

Вчені провели радіотоксикологічний аналіз видимих плям від фізіологічних рідин на одязі Арафата і дійшли висновку, що вони мали нез'ясовно більш високий вміст полонію-210, ніж контрольні зразки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157