Україна може стати 10-ю країною, яка навчатиме миротворців для участі в міжнародних миротворчих місіях Організації Об'єднаних Націй. Про це в ході зустрічі з офіцером з питань професійної підготовки поліції Служби інтегрованої професійної підготовки Департаменту миротворчих операцій та Департаменту польових місій секретаріату ООН Штефаном Шварцем заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Лекар, повідомляє УЗГ МВС.

Він зазначив, що сертифікація розробленого Національною академією внутрішніх справ навчального курсу для міжнародних поліцейських ООН - це прямий шлях до створення в Україні Міжнародного регіонального центру з підготовки миротворців, який готуватиме не тільки українських та іноземних правоохоронців, а зможе стати тренувальним майданчиком ООН у Європейському регіоні.

Лекар також зазначив, що наша держава надає великого значення діяльності з підтримання міжнародного миру та безпеки, розглядаючи участь у ній як важливий чинник своєї зовнішньої політики.

За його словами, одним із пріоритетів визначено участь нашої держави у миротворчій діяльності, спрямованої на запобігання і врегулювання міжнародних конфліктів.

Лекар нагадав, що з 1994 року близько 3 тисяч співробітників МВС України взяли участь у міжнародних операціях. Сьогодні в 7 операціях несуть службу 87 правоохоронців.

Заступник міністра, звертаючись до представника секретаріату ООН, зазначив, що МВС України, за підтримки уряду відповідно до міжнародних стандартів розроблені спеціалізовані навчальні курси з підготовки спостерігачів цивільної поліції ООН і начальницького складу миротворчих підрозділів поліції.

За його словами, потужний потенціал сучасного навчального комплексу на базі Спеціального миротворчого центру і його подальша сертифікація сприятиме досягненню поставленої мети.

У свою чергу офіцер секретаріату ООН зазначив, що зараз 80 країн задіяні в міжнародних операцій, у 9 з них функціонують центри з підготовки миротворців.

За його словами, в України є всі шанси стати 10-ю країною, яка зможе готувати спеціалістів для врегулювання міжнародних конфліктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204