Важлива мета зближення України з ЄС - підвищення рівня життя простих громадян. Про це посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль заявив на підписанні угоди щодо гранту на 7 млн євро між Кабінетом міністрів, німецьким банком KfW та Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ), передає кореспондент Forum'у.

«Європа лише тоді буде успішною, буде розвиватися, коли ми створимо інтегральний економіко-політичний простір для соціального розвитку. Саме в такому розрізі я і розглядаю цей спільний проект, спрямований на підвищення якості соціальних послуг. За нашого сприяння ми хотіли б через підвищення відповідальності, через поліпшення надання послуг і через енергоефективне господарювання підтримати українські місцеві громади в процесі їх наближення до європейських стандартів», - заявив дипломат.

Щире задоволення бачити те, продовжив посол, як співпраця буквально на очах йде на користь людям. «Відрадно, що населення бере безпосередню участь в проекті, це зміцнює загальний фундамент українсько-німецької дружби. Раніше вже виконаний 301 подібний мікропроект, будуть і нові, подальші - у 17 населених пунктах», - сказав він.

Він додав, що зараз настав історичний момент, коли зусилля України і Євросоюзу спрямовані на підготовку саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.

«Якщо будуть виконані всі відомі умови, то договір про асоціацію буде підписаний. Крім політичного та економічного зближення, він принесе поступове наближення українських соціальних стандартів до європейського рівня», - зазначив Вайль.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219