Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка готує до ювілею поета три фільм и про нього. Про це, як передає кореспондент ForU m'у, на прес-конференції повідомив голова товариства Павло Мовчан.

«Просвіта» робить три фільми: «Шевченко художник», «Шевченко філософ» і «Шевченко історик», - заявив він.

Мовчан підкреслив , що ці фільми знімаються за рахунок коштів організації.

Крім того, він повідомив, що у рамках святкування 200-річчя з дня народження Шевченка буде проведено низку заходів. «Буде видано «Кобзар». Також збираємося відправити по Україні лекційні групи, які нестимуть слово Шевченка», - заявив Мовчан.

У свою чергу, голова Київського міського об'єднання «Просвіта» Кирило Стеценко зазначив, що для українців Шевченко буде показаний не тільки як музейний експонат – його образ буде перенесений на актуальні проблеми сучасності. «Для реалізації цієї ідеї будуть створені проекти «Тарас Шевченко 200 – знаки і звуки» та проект для школярів і студентів – загальнонаціональна стратегічна гра «Тарас Шевченко – українська мрія», - заявив він.

Стеценко також підкреслив, що не можна допустити, щоб святкування ювілею пройшло лише на формальному рівні. «Святкування не повинне обмежитися лише тим, що відзначимо 9 березня і розійдемося. Необхідно наступний рік оголосити роком Т араса Шевченка і проводити цілий рік заходи, присвячені поету», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна сподівається, що 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка буде святкуватися на міжнародному рівні.

Президент України Віктор Янукович частково змінив склад Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216