У вівторок, 15 жовтня, відбудеться візит Президента України Віктора Януковича в Естонську Республіку. Про це, як передає прес-служба Глави держави, повідомив радник Президента України , керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук.

За його словами, програмою візиту передбачається проведення зустрічей Глави держави з президентом Естонії Тоомасом Хендріком Ільвесом, прем'єр-міністром Естонії Андрусом Ансіпом та спікером парламенту Естонії Ене Ергма.

«З естонською стороною планується обговорити широке коло питань розвитку двосторонніх відносин, насамперед, у політичній і економічній сферах. Так, на порядку денному питання активізації двосторонньої торгівлі, інвестиційного співробітництва, взаємодії у галузі транспорту і енергетики, поглиблення культурно-гуманітарних зв'язків між Україною та Естонією», - зазначив Гончарук.

Він також підкреслив, що окрему увагу буде приділено темі європейської інтеграції України, зокрема, підготовці до підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС під час Вільнюського саміту ініціативи «Східне партнерство».

«В рамках візиту планується підписання двостороннього документа про співпрацю у транспортній сфері», - підсумував радник Президента.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

424