Президент України Віктор Янукович проведе консультації на найвищому рівні з членами Митного союзу у рамках саміту СНД, який пройде у Мінську 24-25 жовтня, заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко у понеділок на нараді з підготовки саміту.

«Пройдуть консультації Президента України з представниками найвищого рівня членів Митного союзу», - заявив Лукашенко, повідомляє РІА «Новости».

Саміти держав-членів СНД і ЄврАзЕС пройдуть за місяць до запланованого на кінець листопада саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, на якому Україна планує підписати з ЄС Угоду про асоціацію.

Цей документ викликає серйозні розбіжності між Києвом і Москвою, яка не вважає можливим одночасну участь України у МС і в зоні вільної торгівлі з Євросоюзом.

Як повідомляв ForUm, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров висловив подяку керівництву Білорусі за дуже виважену, спокійну оцінку рішення України про підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко виступає за розробку механізмів для продовження співпраці між Україною і країнами Митного союзу після підписання Угоди про асоціацію країни з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146