Грузія зацікавлена у створенні на своїй території спільних підприємств з Україною. Це пов'язано з тим, що український бізнес впроваджує все більше нових сучасних технологій, яких так потребує Грузія.

Таку думку в коментарі телеканалу БТБ висловив грузинський економіст Авігдор Джарден і .

«Якщо мова йде про створення якихось підприємств на території Грузії, то вона цього дуже потребує, тому що, наскільки я знаю, в Україні впроваджується все більше і більше нових сучасних технологій, яких так потребує Грузія», - констатував експерт.

У той же час економіст зазначив, що на грузинському ринку існує великий інтерес до української продукції, викликаний традиціями і звичками її споживання.

Джардені додав, що грузинський ринок невеликий, але через велику кількість туристів може бути привабливий для українських бізнесменів.

«Грузія зможе стати трампліном для інших країн, наприклад, у переробці української сировини для експорту або реекспорту в Туреччину, Вірменію чи Азербайджан. Грузія, безумовно, зручно розташована і може бути суттєвим споживачем українського м'яса. Крім того, у нас велика потреба у молочній продукції. Грузія - нетто-і мпортер молока, молочного порошку. Країна споживає дуже багато пшениці, так що всі ці продукти: м'ясо, молочна продукція, зерно можуть бути цікаві для грузинського ринку», - переконаний експерт.

Крім того, він назвав перспективним відкриття українсько-грузинських виноробних підприємств Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134