Запускати процес візової лібералізації для України необхідно дуже швидко, і немає ніякої логіки в тому, щоб відкладати його на довгі роки. Таку думку в коментарі телеканалу БТБ висловив експерт з питань відносин ЄС і країн СНД, директор центру Байтца при Німецькій раді зовнішньої політики Евальд Бьольке.

«Я приєднуюся до всіх фахівців, які вважають, що лібералізація візового режиму необхідна. Починати цей процес необхідно дуже швидко. Немає ніякої логіки у тому, щоб відкладати це на довгі роки. Ми можемо зробити всі умови для українців, щоб вони мали можливість подорожувати по Європі, а потім поверталися в Україну, якщо матимуть таке бажання. Для мене все очевидно: ми можемо починати вже у наступному році», - переконаний експерт.

Коментуючи економічні переваги від лібералізації візового режиму для українців та жителів ЄС, він підкреслив великі перспективи у цьому сегменті.

«Нам також потрібно провести переговори з російською стороною і досягти порозуміння у цьому питанні, що Україна і Асоціація з ЄС – це єдиний елемент широкого євразійського континентального розвитку. Україна – це частина Європи, без неї неможливий розвиток всього європейсько-азіатського регіону. Це дуже важливо. Це усвідомлюють і в Китаї. КНР зараз реалізує проекти в Україні, вони купують багато в Україні у секторі сільського господарства і т.д.», - додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155