У вівторок, 15 жовтня, у Києві після місячного ремонту знову відкривають фунікулер. Зараз тут повним ходом йде заміна інформаційних покажчиків - навігації. Здивує киян і новий колір вагонів транспорту з тросовою тягою, пише «Взгляд».

Позначення входу до фунікулера тепер стало помітнішим. На синій табличці прописали режим роботи: у будні з 07:00 до 22:00, у вихідні та свята - з 08:00 до 23:00, поруч розмістили наклейки, які повідомляють, що тут дозволено перевозити велосипеди і фотографувати. Розробляв проект навігації дизайнер Ігор Скляревський, відомий за роботою над покажчиками для столичного метро.


 
Нові таблички з'явилися і біля кас: тут інформація, з якого боку заходити на посадку, вартість проїзду, по-новому оформлені правила поведінки. «Раніше їх ніхто не читав, тому що це був текст, набраний дрібними літерами, тепер 2/3 площі плаката займають наочні малюнки», - розповів дизайнер.

Ще одне оновлення - двосторонні стенди, які планують поставити біля входів на станцію. Тут будуть довідки про київські пам'ятки . З'явиться біля фунікулера і новий логотип: дві криві, що символізують дві колії, які розходяться там, де роз'їжджаються вагони. «Логотип на вагонах розмістимо пізніше, поки йде фарбування», - пояснює головний інженер фунікулера Микола.

Нове оформлення отримали вагони: вони тепер не блакитного кольору, а темно-сині внизу і білі зверху. Такі, якими були у 1960-1970-х. Крім того, транспорту замінили колеса і гальмівну систему.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223