Шість співробітників Міжнародного Комітету Червоного Хреста і один волонтер із сирійського Червоного Півмісяця були викрадені бойовиками у місті Саракеб, провінції Ідліб, що у північній частині Сирії. Національності службовців поки не оголошені, пише Sky News.

Державне інформаційне агентство Сирії повідомило, що бойовики відкрили вогонь по чотирьох машинах команди МКЧХ, а потім викрали людей. У викраденні звинувачуються члени сирійської опозиції.

Команда МКЧХ працювала у провінції Ідліб з 10 жовтня, оцінюючи ситуацію в медичних установах регіону.

Глава делегації МКЧХ у Сирії Магне Барт сказав: «Ми закликаємо до негайного і безумовного звільнення семи колег, викрадених сьогодні вранці. Обидві організації невпинно працюють, щоб забезпечити неупереджену гуманітарну допомогу найбільш нужденним по обидва боки лінії фронту, і такі інциденти, як цей, потенційно підривають нашу здатність допомагати тим, хто потребує нас найбільше».

Нагадаємо, загострення ситуації у Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска, організовану військами уряду. За даними опозиції, число жертв склало 1,3 тисячі осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1087