Жителі району Західне Бірюльово на півдні Москви зібралися в неділю, щоб вимагати якнайшвидшого розслідування скоєного тут у четвер гучного вбивства, а також закриття місцевої овочевої бази та посилення міграційної політики.

Однак окремі учасники акції почали порушувати громадський порядок. Поліція запобігла погрому у торговому центрі, а до кінця дня були затримані загалом 380 осіб. Було порушено справу про хуліганство, мер Москви і керівництво МВС заявили, що призвідники безпорядків повинні відповісти за законом, повідомляє РІ А «Новости».


 
Як повідомляється, у ніч на четвер у Західному Бірюльові невідомий зарізав хлопця Єгора Щербакова на очах у його дівчини, після чого втік. Судячи із зображень з камер відеоспостереження, вбивця - неслов'янської зовнішності. Керівництво МВС заявило, що має зображенням ймовірного злочинця і займається встановленням його особи, а міністр Володимир Колокольцев нагадав про своє доручення перевіряти столичні овочеві бази, «постійне джерело напруженості» у прилеглих мікрорайонах, у тому числі у Західному Біррюльові .

 
Близько 40 жителів району вийшли на вулицю ще у суботу ввечері - біля місцевого відділу поліції вони вимагали знайти вбивцю молодого чоловіка , посилити міграційне законодавство і закрити розташовану в районі овочеву базу. Після того як з присутніми поспілкувався т.в.о. голови УВС по Південному округу, вони розійшлися.

На неділю жителі Західного Бірюльова запланували збори громадян. До початку зборів на місце вбивства молодого чоловіка прийшли кілька десятків жителів, через кілька годин активних учасників акції було вже близько 300-350 осіб. Громадський порядок охороняли близько 200 співробітників поліції, не рахуючи резервів. Крім того, зібралася велика кількість журналістів.

Начальник ГУМВС по Москві Анатолій Якунін пообіцяв, що особа вбивці обов'язково буде встановлена, і оголосив винагороду в розмірі до 1 мільйона рублів за впіймання підозрюваного у цьому злочині, а також за інформацію про його особу. Крім того, глава столичного ГУМВС звернувся до представників діаспор із закликом об'єднатися для затримання підозрюваного у вбивстві молодого чоловіка .

Під час народних зборів у Західному Бірюльові невідомі розбили скло вхідних дверей місцевого торгового комплексу «Бірюза». Це зробили кілька людей, які прийшли на «народний сход».

До будівлі були підтягнуті наряди ОМОН. Поліція затримала сімох підозрюваних у хуліганстві у торговому комплексі і відвезла їх в автозаку у відділ поліції для подальшого розгляду. Було порушено кримінальну справу за статтею 213 (хуліганство) за фактом порушення громадського порядку.

Учасники «народного сходу» почали вигукувати вимоги відпустити молодих людей і супроводжували автозак, деякі кидали в омонівців пляшки і сміттєві баки, одному із поліцейських пляшка потрапила в обличчя. По ліція просила людей розійтися.

МВС направило в Південний округ Москви додаткові сили поліції, а через кілька хвилин стало відомо, що глава відомства Володимир Колокольцев провів екстрену нараду щодо ситуації, оголосив у столиці план «Вулкан» і підняв за тривогою весь особовий склад московської поліції. Були спроби у натовпі проникнути на овочеву базу, взяти її штурмом.

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що відповідальні за безпорядки у районі повинні бути притягнуті до відповідальності за законом.

Також правоохоронцям доручено провести ретельне розслідування вбивства Єгора Щербакова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

803