Голова Верховної Ради України Володимир Рибак наголошує, що депутати від ВО «Свобода» не мали права проносити до сесійної зали парламенту банер Української повстанської армії. Про це спікер сказав у інтерв'ю телеканалу «Рада».

«О 10 годині в парламенті вивісили плакат. Одна з політичних сил («Свобода». - Ред.). Такий дуже великий, не знаю, 10 метрів, може, 5 метрів», - зазначив Рибак і додав, що депутати від КПУ і Партії регіонів через цей плакат відмовилися працювати в сесійній залі.

Голова парламенту повідомив, що запросив до себе на нараду керівників фракцій і нагадав їм, що, згідно з Регламентом Верховної Ради, депутати не мали права вішати банер з таким написом.

«Ми не розглядаємо питання «Слава героям УПА». Для цієї політичної сили - так, а інша політична сила не сприймає. Це обурило парламент, і він не працював», - зазначив Рибак, повідомляє «УНІАН».

Він також нагадав, що, відповідно до статті 51-ї Регламенту ВР, депутати не мають права вносити в сесійну залу агітаційні плакати, гучномовці.

«Друга політична сила (КПУ. - Ред.) каже: ось ви нам приклад дали, а ми наступного разу свою принесемо (символіку. - Ред.). А відповідають: ми винесемо», - сказав голова ВР і додав, що докладе всі зусилля, щоб між депутатами не виникали бійки і вони не блокували роботу парламенту.

Водночас Рибак висловив думку, що бійки і блокування вже відходять в історію.

«Ми - європейська держава, тому має бути європейський парламент, який буде виконувати обіцянки перед своїми виборцями», - підсумував він.

Нагадаємо, 11 жовтня представники фракції ВО «Свобода» розвісили у сесійній залі плакати з написом «Слава героям УПА! 14 жовтня - марш боротьби» та червоно-чорні прапори ОУН-УПА. У зв'язку з цим нардепи від фракцій Партії регіонів та КПУ залишили сесійний зал.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1270