Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара вітає рішення про присудження Нобелівської премії миру Організації із заборони хімічної зброї за її внесок у зменшення і знищення хімічної зброї в світі. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

«Присудження Нобелівської премії миру за 2013 рік Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) стало визнанням його ролі в діяльності, спрямованій на звільнення світу від одного з видів зброї масового знищення, і вкладу в забезпечення миру і безпеки у світі», - зазначив Кожара.

За його слова, важливо, що історичне рішення, яке відкрило можливість мирного врегулювання конфлікту в Сирії, було прийнято під час засідання Виконавчої ради ОЗХЗ від 27 вересня під головуванням України.

«Мені приємно зазначити, що абсолютна більшість держав-учасниць і держав-партнерів ОБСЄ, розділяючи важливість ліквідації зброї масового знищення, приєдналися до Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення», - зазначив чинний глава ОБСЄ.

Нагадаємо, Організація із заборони хімічної зброї стала лауреатом Нобелівської премії миру 2013 року за «її великі зусилля з ліквідації хімічної зброї».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260