Європейський Союз не дозволить Росії застосувати візовий режим з Україною. Про це в ефірі «5 каналу» заявив віце-президент Європейської народної партії, депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський.

«Європейський Союз не дозволить застосовувати візовий режим до того, як ми скасуємо візи з Україною. Які дії Росія буде застосовувати до наших партнерів на Сході, такі дії ми будемо застосовувати до неї. Ми повинні захищати країни, з якими маємо асоціації. І Росія знає, що вона постраждає, якщо продовжить цей саботаж вільного вибору незалежних країн», - зазначив Саріуш-Вольський.

Також, за його словами, ЄС вважає неприйнятним економічний тиск Росії на своїх сусідів.

«Росія чинить тиск на своїх сусідів, у тому числі блокуючи експорт вин з Молдови, застосовуючи конкретні заходи проти України. Ми розуміємо, що те ж саме стосується і газу. Європейський союз вважає ці дії неприйнятними, але вирішити це питання можна за допомогою ВТО. Якщо «Газпром» використовує газ як політичну зброю, то його можна юридично звинуватити в застосуванні таких заходів. Дії з боку Європейського союзу приймаються», - запевнив він.

Нагадаємо, радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що країни Митного союзу можуть запровадити візовий режим з Україною у разі її неприєднання до цього об'єднання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

956