Президент Венеціанської комісії Джіанні Букіккіо заявляє, що у запропоновані Києвом зміни в українське законодавство про вибори члени ВК рекомендували внести поправки, які «більш сприятливі для України».

«Відносно проекту оцінки законодавства про вибори, деякі поправки були запропоновані членами ВК, які, я б сказав, більш сприятливі для України в плані того, що ми визнаємо добру волю, яку бачимо зараз з боку української влади», - сказав він.

Глава Венеціанської комісії констатував, що зміна виборчого законодавства є «більш тривалим процесом» з урахуванням того, що з цього питання проводяться дискусії, круглі столи. «Я радий бачити, що ці круглі столи беруть до уваги позицію всіх учасників, включаючи опозицію та громадянське суспільство. Наша мета - прийти до хорошого результату, який призведе до Єдиного виборчого кодексу. Я думаю, що це займе ще кілька місяців», - упевнений Букіккіо, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У зв'язку з цим він запевнив про намір Венеціанської комісії продовжувати подальшу співпрацю з усіма залученими в процес сторонами.

«Це питання дуже важливе для майбутнього саміту у Вільнюсі», - нагадав Букіккіо.

Нагадаємо, 11 жовтня міністр юстиції України Олена Лукаш заявила, що законопроект про вибори народних депутатів зареєстрований у Верховній Раді. «Він повністю ідентичний тексту, який був спрямований у Венеціанську комісію, і висновок з якого ми отримаємо сьогодні», - сказала Лукаш.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296