Правоохоронні органи проводять досудове розслідування за фактом українофобських висловлювань солістки Національної опери України Олени Абдулліної на своїй сторінці в соцмережі Facebook. Про це повідомив народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко.

«Якщо раптом хтось забув про оперну жартівницю з українофобськими курячими мізками Абдулліну, то про неї не забули. І в МВС, схоже, теж. На наш колективний запит (групи народних депутатів з фракції «Свобода». - Ред.) дали відповідь про досудове розслідування. Тримаємо і надалі під контролем», - написав Мірошниченко на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Також народний депутат виклав фотографію відповіді Міністерства внутрішніх справ України на депутатський запит, в якому повідомляється, що «9 вересня 2013 року Шевченківським РУ МВС України в Києві розглянуто ваше звернення за цим фактом і зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень... а в подальшому інформацію за вказаним вище фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, релігійної, національної приналежності)».

Також у відповіді на запит повідомляється, що «на сьогоднішній день у кримінальному провадженні триває досудове слідство».

Нагадаємо, що в низці українських ЗМІ з'явилася інформація, що солістка Національної опери України Абдулліна на своїй сторінці в соцмережі Facebook назвала «бидлячими» українські школи. Крім того, артистка зазначила, що в російськомовній гімназії «контингент батьків різко відрізняється від бидлячих українських шкіл» і висловила радість, що її дитина вчиться серед морально здорових дітей, а не серед бидла».

У зв'язку з цим група народних депутатів від ВО «Свобода» направила звернення до голови Служби безпеки України, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і міністра культури з вимогою притягнення до кримінальної відповідальності Абдулліну в зв'язку з розпалюванням міжнаціональної ворожнечі і поширенням українофобських висловлювань, а також наполягають на публічному вибаченні артистки перед українським народом.

Міністерство культури України, в свою чергу, висловило жаль з приводу особистої культури солістки і зажадало публічного вибачення співачки за образу українського суспільства.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, згідно з якою Абдулліна стверджує, що не писала в Facebook пост про україномовні школи і не ображала учнів. За словами артистки, її акаунт зламали.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252