Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає можливим розробити закон, який дозволяв би направити екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко на лікування за кордон. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «Рада», повідомляє прес-служба парламенту.

«Настав час, щоб у парламенті було розглянуто питання, що робити з такими засудженими, які важко хворіють, і всередині країни їх лікування неможливе», - сказав Рибак. Він нагадав, що Тимошенко, яка відбуває покарання, тяжко хворіє, вже кілька місяців не можуть поставити на ноги, і є пропозиції і думки про направлення її на лікування за кордон».

«Напевно, можна було б такий закон підготувати», - сказав він, підкресливши, що «над цим має попрацювати і опозиція, і більшість».

«Виникає багато запитань: покарання - це покарання, його треба відбувати, але якщо це загрожує життю, то, може, треба прийняти рішення на законодавчому рівні, щоб була можливість пройти лікування, не уникаючи подальшого відбування покарання», - підкреслив він.

Рибак вважає, що парламентарії повинні запропонувати і ретельно розглянути такий законопроект, який врахував би всі моменти такого процесу, в тому числі і правила, за якими буде діяти приймаюча сторона за кордоном. «Сьогодні Президент не може вирішити це питання, тому що у нас немає відповідного закону, - думаю, тут депутати повинні попрацювати», - підсумував Рибак.

Раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що українська сторона шукає шляхи вирішення ситуації, що склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

385