По жодній групі продуктів харчування в Україні на сьогодні немає дефіциту, а навпаки - є надлишок пропозицій. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив у Facebook, повідомляє урядовий портал.

За його словами, на жаль існують спекулятивні технології підвищення ціни, і завдання сумлінних учасників ринку державних адміністрацій - протистояти таким технологіям. «Від адміністративних працівників і від бізнесу спільно потрібно забезпечити поставку у великих обсягах в наші міста тих овочів, на які піднялися ціни. Тим більше, що їх насправді у великому надлишку. Але десь не вистачає транспорту, десь не вистачає бажання, відповідальності, а десь є і відвертий саботаж. У результаті величезні обсяги картоплі та інших овочів, які вирощені і зібрані своєчасно, не надходять до міста саме тоді, коли зазвичай люди здійснюють заготівлю», - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр підкреслив, що уряд приділяє дуже велику увагу вирішенню цієї проблеми і в результаті ситуація поліпшується. Але з іншого боку, зазначив Азаров, громадянам самим «не слід піддаватися ажіотажу і готуватися до «кінця світу».

«Ще раз підкреслюю: по жодній групі продуктів харчування в Україні на сьогодні немає дефіциту, а навпаки - є надлишок пропозицій. І дуже важливо, щоб та система, яку ми будуємо останнім часом (система оптових ринків, ярмарків, логістики), спрацьовувала і не дозволяла допускати такі сценарії», - заявив Азаров.

Нагадаємо, раніше міністр агрополітики і продовольства України Микола Присяжнюк заявив, що відомство не допустить подорожчання овочів і фруктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197