Європейський комісар з питань розширення Європейського Союзу і європейської політики сусідства Штефан Фюле допускає прийняття позитивного рішення Ради міністрів ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада.

Про це він сказав журналістам, повідомляють «Українські новини».

«Ви абсолютно маєте рацію, 21 жовтня дійсно відбудеться засідання Ради міністрів іноземних справ країн-членів Європейського Союзу. Але ще є одне засідання Ради міністрів ЄС - 18 листопада, яке буде дуже важливим», - сказав Фюле, відповідаючи на запитання про вплив ситуації з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко на ухвалення рішення під час засідання 21 жовтня, якщо вона залишиться незмінною.

При цьому Фюле відмовився повідомити деталі переговорів з Президентом Віктором Януковичем про можливі варіанти вирішення справи Тимошенко, які обговорювалися на їхній особистій зустрічі.

«Я не хочу спекулювати на тому, що якесь рішення буде прийнято або не прийнято. Воно повністю залежить від міністрів закордонних справ ЄС, однак протягом свого 3-го візиту в Україну цього року я побачив намір вирішити це питання, не сховати десь під килим, а справді вирішити», - додав Фюле.

Крім того, він повідомив, що не є посланцем місії представників Європарламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського, які повинні будуть, готуючи свій звіт, повідомити про остаточне рішення у справі Тимошенко в контексті його впливу на підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Як повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович сподівається, що питання колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко буде вирішено найближчим часом.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2211