Президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо заявляє, що Венеціанська комісія дала оцінку українському законопроекту «Про прокуратуру» «без будь-яких змін».

«Я хотів би сказати, що багато чого було зроблено українською владою для того, щоб поліпшити систему прокуратури та, зокрема, привести систему у відповідність з європейськими та міжнародними стандартами в цій сфері, залишивши позаду стару концепцію Радянської прокуратури», - сказав Букіккіо агентству «Інтерфакс-Україна» за підсумками ухвалення відповідного рішення.

За його словами, Венеціанська комісія на пленарному засіданні ухвалила два рішення щодо українських законопроектів. «Перше, що стосується Генеральної прокуратури, було прийнято без будь-яких змін або доповнень, саме так, як про це раніше ми сказали українській владі для того, щоб вони взяли до уваги пропозиції, які ми передали Верховній Раді України», - сказав він.

Разом з тим, як стверджує президент Венеціанської комісії, «дещо ще залишається зробити, оскільки не всі рекомендації ВК були прийняті до уваги до сьогодні».

«Деякі з них чекатимуть, як я сподіваюся, якнайшвидшого перегляду Конституції», - уточнив Букіккіо.

Як повідомлялося, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевнив єврокомісара з питань розширення і європейської політики сусідства Штефана Фюле в тому, що Верховна Рада виконає покладені на неї завдання і ухвалить закон «Про прокуратуру» та проект закону «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327