Колишній мер Детройта, штат Мічиган, Кваме Кілпатрік засуджений до 28 років тюремного ув'язнення за корупцію, Associated Press.

Прокурори стверджують, що «корумпована діяльність Кваме Кілпатріка посилила кризу» в Детройті. Звинувачення проти екс-мера включають фальсифікацію контрактів, хабарництво і використання службового становища.

Це одне з найбільш жорстких покарань за корупцію серед державних службовців у новітній історії США. Кілпатрік, син колишнього високопоставленого члена Конгресу, був обраний мером у 2001 році у віці 31 року.

«Люди в Детройті перебувають у тяжкому становищі. Велика частка провини за це лежить на мені», зізнався він після оголошення вироку.

Нагадаємо, 18 липня Детройт заявив про найбільше в історії США муніципальне банкрутство, яке послідувало після багатьох років занепаду, за час якого місто втратило більше половини свого населення. Місто має більше $18 млрд довгострокових зобов'язань.

Білий дім заявив, що виділить з федеральних фондів майже 150 млн доларів для знесення застарілих будівель та перепланування околиць. Цільова грошова субсидія федерального уряду міста становила 65 млн дол. Очікується, що 25,4 млн доларів будуть отримані з державних і приватних джерел.

Згідно з доповіддю «Майбутнє Детройта», у місті майже 150 тис. покинутих або порожніх ділянок, що становлять 20 квадратних миль вільної землі.

Президент США Барак Обама збирається виділити збанкрутілому Детройту не менше 320 мільйонів доларів фінансової допомоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1912