Державне агентство автомобільних доріг України планує до 1 листопада поточного року завершити підготовку доріг до зимового періоду, повідомили в прес-службі «Укравтодору».

Згідно з повідомленням відомства, регіональні дорожні підприємства для забезпечення безпечного проїзду автомобільними дорогами в зимовий період вже заготовили 852 тис. тонн піску, 63 тис. тонн технічної солі та 710 тонн соляних розчинів.

«Зазначені обсяги складають лише частину від необхідних запасів, тому заготівля протиожеледних матеріалів триватиме до кінця жовтня і вже 1 листопада ми повинні вийти на планові показники», - цитує прес-служба заступника голови «Укравтодору» Олександра Харченка.

За його словами, вже повністю обладнані 130 стаціонарних і 948 тимчасових баз для належного зберігання протиожеледних матеріалів, також виготовлено 56 тис. снігозатримуючих щитів.

Фахівці «Укравтодору» вже відпрацювали питання взаємодії на випадок надзвичайного ускладнення погодних умов з усіма профільними відомствами, зокрема з «Укрзалізницею», Державною автомобільною інспекцією, Державною службою з надзвичайних ситуацій і Міністерством оборони.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада прийняли за основу в першому читанні урядовий законопроект щодо реформування системи державного управління у сфері дорожнього господарства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195