Результат українських баскетболістів, фіналістів чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року, дозволить спортсменам показати себе на чемпіонаті світу, який відбудеться в Барселоні у лютому 2014 року. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з членами національної чоловічої збірної з баскетболу.
 
«Перш за все, хочу всіх привітати з прекрасним результатом. Наша збірна увійшла в чемпіонат Європи вперше в історії, в шістку кращих команд Європи», - сказав Президент під час зустрічі.
 
Янукович зазначив, що досягнення українських баскетболістів важливі в контексті підготовки України до проведення Євробаскету-2015. «Ви як люди, які прийняли сьогодні у свої руки прапор України, маєте увійти в історію розвитку українського баскетболу», - сказав він.
 

Він зазначив, що в рамках підготовки вже будується необхідна спортивна інфраструктура.
На переконання Президента, Україна останнім часом досягла значних успіхів як у баскетболі, так і в інших видах спорту, зокрема в тенісі.

«Це свідчить про те, що ми на правильному шляху, і нам потрібно якомога більше молоді залучати до занять спортом», - підкреслив він, додавши, що успіхи представників Національної збірної є прикладом для наслідування для молодого покоління українців.

Члени збірної з баскетболу подарували Януковичу іменну футболку і м'яч з підписами членів команди.

«Ми завдяки Вашій підтримці створили умови для збірної», - сказав президент Федерації баскетболу України Олександр Волков.

Нагадаємо, з 4 по 22 вересня 2013 р. Національна чоловіча збірна команда України з баскетболу брала участь у фінальній частині чемпіонату Європи в м. Любляна (Словенія). Зігравши у своїй підгрупі п'ять ігор з командами Бельгії (58:57), Ізраїлю (74:67), Німеччини (88:83), Франції (71:76) і Великобританії (87:68), команда вийшла до наступного етапу, потрапивши в 12 кращих команд Європи.

Вперше в історії команда братиме участь у фінальних змаганнях чемпіонату світу 2014 року в Іспанії. Жеребкування фінальних змагань відбудеться у лютому 2014 року.

Завдяки успішному виступу у фінальній частині Чемпіонату Європи 2013 року, команда у світовому рейтингу піднялася на 45 місце.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237