Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевнив єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле в тому, що Верховна Рада виконає покладені на неї завдання і ухвалить закон «Про прокуратуру» і зміни у виборче законодавство. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив під час круглого столу.

Лідер регіоналів нагадав, що проект закону «Про прокуратуру» знаходиться на розгляді у Венеціанській комісії, і сьогодні, 11 жовтня, депутати отримають остаточний варіант документа.

Після цього, за словами Єфремова, Раді буде потрібно 7-10 днів для остаточного доопрацювання даного законопроекту («Про прокуратуру». - Ред.) та внесення його до парламенту. «Ми готові активно попрацювати над цим законом і прийняти його до Вільнюського саміту», - запевнив він Фюле.

Що стосується проекту закону про виборче законодавство, то Єфремов заявив, що документ підписаний і зареєстрований у Раді без остаточних висновків Венеціанської комісії. За словами Єфремова, це зроблено свідомо, оскільки попередні висновки Венеціанської комісії вже відомі. Пізніше надійдуть остаточні висновки і можна буде у стислі терміни відкоригувати документ.
На це є згода усіх фракцій і «закон про вибори» буде прийматися консенсусом. «Я сподіваюся, що ми зможе якісно відпрацювати цей закон, і він буде прийнятий свого часу консенсусом», - сказав він.

Головний регіонал додав, що деякі пропозиції Венеціанської комісії щодо вдосконалення «закону про вибори» не знаходять підтримки депутатів. «Деякі положення для нас нові і, відверто кажучи, викликають здивування. Багато хто вважає, що за умови прийняття закону в тому вигляді, в якому він є, у нас в парламент можна буде обрати, наприклад, Чикатила, тобто не громадянина, засудженого», - резюмував Єфремов.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Рибак повідомив, що парламент прийме останні законопроекти, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, на початку жовтня.

Міністр закордонних справ Леонід Кожара розповів, які законопроекти залишилося прийняти Україні для успішного підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193