Голова Верховної Ради України Володимир Рибак закликав народних депутатів зайнятися розробкою законопроекту, прийняття якого дозволить Юлії Тимошенко та іншим засудженим виїхати на лікування за кордон. Про це він заявив сьогодні у ході круглого столу у Києві, передає кореспондент ForUm'у.

«Що стосується Тимошенко, шановні друзі, законодавчої бази сьогодні немає, але у ході круглого столу були слушні пропозиції як мінімум від двох керівників фракції: пана Єфремова (лідер фракції Партії регіонів - Ред.) і пана Яценюка (лідер фракції «Батьківщина» - Ред.). Сідайте, влада і опозиція, працюйте, готуйте закон. Ми разом можемо допомогти, зокрема, у питанні лікування, яке немає можливості отримати у нас в державі», - сказав він.

Рибак зазначив, що для досягнення результату необхідно працювати. «Стара мудрість твердить: дорогу долає той, хто виходить на шлях », - сказав він.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели із колонії у Центральну клінічну лікарню №5 (Харків), де вона перебуває до цих пір.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235