Україна істотно просунулася на шляху європейської інтеграції. Про це, як передає кореспондент ForU m'у, у ході круглого столу в Києві заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

«Хочу відзначити дуже серйозний прогрес щодо деяких умов ЄС, але ми поки не все виконали. Я розраховую, що ви докладете всіх зусиль, щоб швидко завершити цю роботу», - зазначив Фюле.

За його словами, дуже важливо, щоб Україна в першу чергу поліпшила виборче законодавство. «Оскільки немає виборчого кодексу. Ви нам сказали, що це нереально зробити у короткостроковій перспективі, але зобов'язання продовжувати рухатися у цьому напрямі дуже важливе . Вирішенням цього питання може бути створення карти, яка засвідчить, переконає нас, що вибори будуть проводитися відповідно до європейських стандартів», - сказав єврокомісар.

Крім того, за його словами, Україні потрібно прийняти законодавство про прокуратуру з відповідними рекомендаціями Венеціанської комісії.

Третє завдання, підкреслив Фюле, це вирішення питання Юлії Тимошенко. «Звіт місії Кокса і Кваснєвського дуже важливий для країн-членів ЄС, які будуть оцінювати прогрес України в цьому питанні», - заявив він.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

382