Україна і США поглиблять співпрацю в аграрному секторі.

Про це домовилися міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк та Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джеффрі Р.Паятт. Сторони продовжуватимуть співробітництво в інвестиційній сфері, у сфері науки та інновацій, а також ветеринарній та фітосанітарній сферах. Зокрема, найближчим часом планується завершити сертифікацію українського зерна у США.

«США залишається для України однією і з найважливіших стратегічних країн-партнерів, у тому числі і в аграрній сфері. Наша співпраця розвивається динамічно. Я вдячний американській стороні за сприяння розвитку українського аграрного сектору. І ми прагнемо ще більше об'єднати наші зусилля для отримання високої ефективності від співпраці», - зазначив Микола Присяжнюк.

Надзвичайний і Повноважний Посол США В Україні Джеффрі Р.Паятт, зі свого боку, підтвердив зацікавленість США у розширенні співробітництва з Україною в аграрному секторі.

«Ми зацікавлені в розвитку співпраці між нашими країнами, особливо у сфері сільського господарства. Адже Україна відрізняється дуже великим потенціалом у цій галузі. Ми знаємо, що Україна має багато країн-партнерів. Однак у нас є стратегічний інтерес і ми будемо працювати над тим, щоб найбільш ефективними у співпраці з Україною в сфері АПК залишалися саме США», - підкреслив посол.

У ході зустрічі сторони також обговорили питання активізації спільних інвестиційних проектів у сільському господарстві. Американська сторона висловила готовність посилити підтримку України у підготовці до виконання Угоди про асоціацію з ЄС, насамперед, у частині, що стосується аграрного сектору. Крім того, сторони домовилися поглибити співпрацю у ветеринарній та фітосанітарній сферах. Зокрема, йшлося про прискорення процедури сертифікації українських зернових у США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166