Боргова криза у США вже створила передумови для девальвації долара. Про це у ході круглого столу заявив колишній в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, передає кореспондент ForU m'у.

За словами фінансиста, «це пов'язано і з загальносвітовою проблемою накопичених боргів, лише частиною якої є держборг США. На сьогодні він досяг $16,7 трлн і продовжує зростати. Логічний вихід з цього - девальвація заборгованості шляхом зниження вартості грошей. Створюється враження, що може бути запущений цей механізм».

Інший шлях розв'язання глобальної боргової проблеми - це узгоджене списання зобов'язань, продовжив експерт. «Але воно не може бути всеосяжним. Мова може йти про приватне списання для окремих країн», - зазначив він.

І додав, що державного дефолту США, швидше за все, не буде - це вдарило би по позиціях всієї країни. «У той же час Вашингтон тримає весь світ у напруженні і тим самим реалізує свої певні інтереси. Не варто бачити у події лише саму подію, потрібно дивитися у саму її суть», - наголосив економіст.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206