Для України ключовий результат саміту у Вільнюсі - підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, яка закладе надійний фундамент для подальшої практичної реалізації євроінтеграційного курсу нашої держави, стане каталізатором для прискорення соціально-економічних перетворень, забезпечення добробуту українських громадян. Про це йдеться у привітанні прем'єр-міністра з нагоди проведення міжнародної конференції «Подальший шлях Східного партнерства» у Києві, повідомляє прес-служба уряду.

Азаров переконаний, що третій саміт Східного партнерства у Вільнюсі дозволить вивести на новий рівень відносини між ЄС та країнами-партнерами, визначить пріоритети подальшого співробітництва.

«Однією із головних тем сьогоднішньої конференції є гуманітарний вимір «Східного партнерства» , якому уряд України приділяє ключове значення, оскільки безперечним орієнтиром для нас є європейські стандарти соціального забезпечення, охорони здоров'я, освіти, культури, а також виховання дітей і молоді», - зазначає прем'єр.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196