Європейський Союз не буде жертвувати своїми фундаментальними цінностями заради геополітичних ігор. Про це заявив комісар Європейської комісії Штефан Фюле у ході міжнародної конференції «На шляху до Східного партнерства» у Києві.

«Те, що ми пропонуємо «Східному партнерству», це не гра з нульовим результатом. Економічні реформи будуть вигідні всім, вони створять зону процвітання по всьому континенту. Ми турбуємося про наших партнерів. Але ми турбуємось і про сусідів наших сусідів. Хотів би підкреслити наступне - з одного боку, наші партнери мають суверенне право вибирати те, що вони хочуть. І ми в цьому плані будемо підтримувати їх у цьому виборі і будемо захищати їх від неналежного втручання. З іншого боку, це не означає, що ми будемо обмінювати наші фундаментальні цінності заради геополітичних ігор», - зазначив Фюле, повідомляє «УНІАН».

При цьому єврокомісар додав, що «без укорінення цінностей глибоко у суспільстві, ми не зможемо формувати тривалі зв'язки між нашими державами та суспільствами».

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145