Очікуване підписання у Вільнюсі Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом є частиною важливих структурних реформ, що проводяться в державі. Про це сказав міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов у ході зустрічі з іноземними ЗМІ, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«Україна розглядає підписання Угоди як комплексну програму реформ у нашій країні, як доповнення до реформ, які проводяться сьогодні в Україні», - зазначив він.

При цьому Прасолов сказав, що дуже важливою для України є частина Угоди про асоціацію, яка стосується створення зони вільної торгівлі.

За словами міністра, для забезпечення ефективної підготовки до підписання Угоди та подальших кроків щодо її імплементації Україна тісно співпрацює з представниками Європейського Союзу.

«Найважливішим питанням є імплементація Угоди про асоціацію. Ми до цього вже фактично готові. Міністерство підготувало програму імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом на 2014-2023 роки, яка передбачає великий перелік заходів в у сіх напрямах Угоди», - повідомив Прасолов.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, якими будуть дії України, якщо все ж Угода буде підписана, міністр сказав: «Ми це питання не розглядаємо взагалі. Немає жодних підстав для того, щоб ми її не підписали. Українська сторона для цього робить усе можливе».

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149