Україна і Білорусь у листопаді планують урочисте відкриття першого прикордонного знаку у рамках демаркації українсько-білоруського кордону.

«Демаркаційні роботи на українсько-білоруському кордоні заплановано розпочати з 1 жовтня цього року з визначення місця встановлення першого прикордонного знаку, урочисте відкриття якого має відбутися в листопаді цього року», - йдеться у відповіді директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євгена Перебийноса «Інтерфакс-Україна».

Що стосується часових рамок проведення демаркаційних робіт на місці, то у зовнішньополітичному відомстві не взялися їх прогнозувати.

«В даний час важко спрогнозувати тривалість демаркаційних робіт на держкордоні України і Республіки Білорусь, протяжність якого становить 1084,2 км», - йдеться у повідомленні.

Відповідаючи на запитання щодо фінансування демаркаційних робіт, у МЗС підкреслили, що у зв'язку з завершенням фінансування держпрограми з облаштування та реконструкції держкордону до 2015 року, МЗС звернулося до керівництва держави з пропозицією розробити і прийняти новий документ з питань завершення договірно-правового оформлення держкордону України на період до 2018 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147