Європейський комісар з питань розширення Європейського Союзу і європейської політики сусідства Штефан Фюле відзначив необхідність вирішення проблем дітей-сиріт в Україні.

Про це він сказав 10 жовтня під час знайомства з програмою Міжнародного благодійного фонду «СОС Дитячі містечка» у Броварах (Київська область).

«Ви знаєте, для людей, які називають самі себе політиками, дуже важливо, щоб вони не стали такими політиками, які про політику тільки говорять, але нічого не відчувають...», - сказав Фюле.

При цьому він зазначив, що без активнонр зв'язку політиків з різними соціальними групами населення неможливе ефективне вирішення багатьох проблем, передають «Українські новини».

Фюле нагадав про необхідність приділяти увагу вихованню дітей і молоді та вирішувати проблеми дітей-сиріт для повноцінної реалізації їхнього права на повернення у сімейне середовище.

Він привітав благодійний фонд з десятиріччям успішного функціонування, подарувавши дітям баскетбольні м'ячі.

Як раніше повідомляв ForUm, 22 жовтня 2012 року Президент України Віктор Янукович затвердив Національну стратегію профілактики соціального сирітства на період до 2020 року.

Віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що до 2020 року всі діти-сироти мають виховуватися у прийомних сім'ях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242