Прем'єр-міністр України Микола Азаров запросив федерального канцлера Німеччини Ангелу Меркель відвідати з офіційним візитом Україну.

Про це він заявив під час зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Гідо Вестервелле, повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

У ході зустрічі Азаров і Вестервеллє обговорили питання двосторонніх відносин та підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Вестервелле підкреслив, що Німеччина підтримує Україну в її євроінтеграційних прагненнях. «Я хочу запевнити Вас, що Німеччина підтримує Україну на її шляху в Європу. Ми вважаємо, що це є питанням не тільки важливим для наших двосторонніх відносин. Ми вважаємо це питанням історичної важливості для Європи», - підкреслив він.

У свою чергу, Азаров сказав, що Україна високо цінує співпрацю з Німеччиною. «Ми дуже цінуємо відносини з Вашою країною. Ми прекрасно розуміємо роль Німеччини в Європейському Союзі», - сказав прем'єр-міністр України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175