Європа готова фінансувати модернізацію української газотранспортної системи, заявив член Європейської комісії з питань енергетики Гюнтер Оттінгер.

«Ми багато дискутували з нашими партнерами і з Європейського інвестиційного банку, ЄБРР та МВФ щодо умов надання кредитів. Ми хочемо фінансувати модернізацію української ГТС», - передає прес-служба уряду слова Оттінгера під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.

Європейський політик також зазначив, що збільшення Україною власного видобутку вуглеводнів, зокрема, зі сланцевих родовищ - це чудова можливість для залучення довгострокових інвестицій.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України затвердив робочий проект модернізації і ремонту ділянки магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород». Модернізація газотранспортної системи (ГТС) України вимагає $5,3 млрд інвестицій.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що Україна розраховує отримати кошти від Європейського інвестиційного банку та ЄБРР на модернізацію ГТС у вересні цього року.

У свою чергу, Росія у переговорах з Україною щодо створення консорціуму з управління газотранспортною системою пропонувала для реалізації білоруський варіант.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1771