Вирішення питання екс-прем'єра України Юлії Тимошенко є проблематичним як з правової, так і з політичної точки зору, заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

«Україні потрібно створити правові підстави, щоб вирішення питання Тимошенко стало можливим», - сказав він журналістам після зустрічі П резидента України з главою МЗС Німеччини Гідо Вестервелле.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не є проблемним з політичної точки зору вирішення цієї проблеми, глава МЗС заявив: «Мільйони людей у цій країні правдиво вірять, що пані Тимошенко вчинила злочин», передає «Інтерфакс-Україна».

Кожара також зазначив, що вирішення питання Тимошенко можливе лише у площині української Конституції та українського законодавства.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели із колонії у Центральну клінічну лікарню №5 (Харків), де вона перебуває до цих пір.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197