Верховна Рада прийняла у першому читанні урядовий проект закону про внесення змін до ст.22 Закону України «Про держбюджет на 2013 рік».

Відповідно до законопроекту, Кабінет Міністрів зможе реструктурувати фактичну заборгованість держбюджету перед місцевим бюджетами за 2013 рік щодо різниці у тарифах на теплову енергію, водовідведення та водопостачання шляхом видачі казначейських фінансових векселів.

За відповідний законопроект проголосували 234 депутати, передає кореспондент ForU m'у.

Крім того, Рада прийняла рішення підготувати його до другого читання за скороченою процедурою та винести на розгляд наступного пленарного тижня.

Як заявив доповідач проекту закону, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник, необхідність внести такі зміни до бюджету виникла у результаті формування заборгованості різниці у тарифах на теплову енергію та послуги з централізованого водопостачання для населення.

За його словами, прогнозується, що заборгованість на теплоенергію станом на 31 грудня 2013 року складе 9,6 млрд грн, а за водопостачання і водовідведення - 6,8 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1249