У міністерстві закордонних справ РФ заявляють, що інцидент із загибеллю чотирьох громадян України в Азовському морі та поверненням п'ятого - рибалки Олександра Федоровича, який вижив, політизований в Україні і має бути вичерпаний без шкоди для двосторонніх відносин.

Про це сьогодні на брифінгу у Москві сказав директор Департаменту інформації і друку МЗС Росії Олександр Лукашевич, відповідаючи на запитання, на якому етапі перебуває розслідування загибелі чотирьох громадян України та повернення на Батьківщину п'ятого рибалки .

«Зараз питанням впритул займаються прокуратури двох держав, на жаль, інцидент з такими тяжкими наслідками дуже політизований в Україні, і я цілком розумію тональність вашого за питання. Ми дуже сподіваємося, що через ці контакти вдасться вирішити це без шкоди нашим братнім відносинам з Україною», - сказав Лукашевич, повідомляє «УНІАН».

Він підкреслив, що це неодноразово обговорювалося по лінії зовнішньополітичних відомств двох країн, і минулого тижня це питання обговорювалося на рівні статс-секретаря, заступника глави МЗС Росії Григорія Карасіна та першого заступника міністра закордонних справ України Руслана Демченка.

Як повідомляв ForUm , 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії.

Внаслідок інциденту четверо рибалок загинули, єдиного вцілілого рибалку Олександра Федоровича госпіталізували в Росії.

У РФ розслідується кримінальна справа проти Федоровича. Йому російські правоохоронці вже пред'явили звинувачення за ч.3 ст.256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278