Київ не вважає, що Москва чинить на нього тиск через підготовку угоди з ЄС. Про це в інтерв'ю РІА «Новости» і телеканалу «Россия 24» заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Ви, напевно, слідкуєте за виступами і Президента України і моїми виступами. Ми не застосовуємо таких формулювань. Більше того, ми у консультаціях з нашими європейськими партнерами говоримо про те, що мають місце певні розбіжності за технічними параметрами, з питань розуміння тієї чи іншої угоди. Ми не хотіли б думати, що до такого стратегічного партнера, як Україна, Росія може застосовувати якісь заходи політичного тиску. Ми це виключаємо», - сказав він, відповідаючи на запитання, чи не розцінюють в уряді України ситуацію з компанією Roshen як політичний тиск Росії на Україну з метою не допустити підписання угоди між Україною та ЄС про асоціацію.

Азаров зазначив, що політичний тиск буде суперечити духу договору про дружбу і співпрацю між РФ і Україною. «Нагадаю, що у 1997 році такий договір був підписаний про дружбу і співробітництво між Україною і Росією. Він визначив стратегічні аспекти нашої співпраці, визначив поняття стратегічного партнерства і виключив із нашого співробітництва такі форми, як, наприклад, політичні тиск. Під цими документами, які ратифіковані нашими парламентами, стоять підписи наших керівників, тому ми не хотіли б не тільки думати, але навіть і припускати, що такі заходи можуть бути вжиті », - додав Азаров.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати у листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1571