Україна за 8 місяців цього року експортувала продукції АПК на 10 мільярдів доларів. А це 25% від загального експорту України.

Однак діяльність вітчизняних виробників сільгосппродукції на зовнішніх ринках має стати більш потужною. Уряд, у свою чергу, посилить просування аграрної продукції за кордон.

Про це сьогодні на засіданні колегії Міністерства аграрної політики та продовольства заявив м іністр Микола Присяжнюк.

«В останні роки Україна не тільки наростила обсяг експорту, але й розширила асортимент сільгосппродукції, яка експортується. Важливо, що нарощуються поставки продукції з доданою вартістю. Однак ринок готової сільгосппродукції жорсткий. Тому вітчизняним виробникам необхідно вести більш активну політику на зовнішніх ринках. Держава, у свою чергу, посилить роботу щодо просування вітчизняної аграрної продукції на зовнішні ринки», - зазначив Присяжнюк.

За словами міністра, у загальному експорті України частка аграрної продукції залишається високою. Так, за 8 місяців вітчизняні аграрії поставили на зовнішні ринки продукції АПК на більш ніж 10 мільярдів доларів. А це 25% від загального експорту України.

«З початку року Україна активізувала експорт у ключові регіони світу - в країни ЄС, СНД і особливо Азії. Наприклад, за цей період поставки вітчизняної продукції АПК до Китаю збільшилися майже у 8 разів, у Бангладеш - у 7 разів, в ОАЕ - на 82%. Додаткові можливості для нарощування експорту вітчизняної продукції в ЄС Україна отримає після підписання Угоди про зону вільної торгівлі», - зазначив Присяжнюк.

Також очільник відомства нагадав, що на сьогоднішній день основними покупцями вітчизняної сільгосппродукції залишаються Росія, Німеччина, Польща, Туреччина, США, Франція, Бразилія, Еквадор, Норвегія та Нідерланди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125